ONTMOETINGSOCHTENDEN IN HET KLOKUUS

 

Hoe vaak horen we het niet; “Wat jammer dat er geen plaats is om elkaar eens te ontmoeten”. Er is natuurlijk al veel verdwenen waar we elkaar konden ontmoeten. En zeker als je geen kinderen meer op de basisschool hebt wordt de kans wel erg klein om buiten je vrienden- en kennissenkring om je mede-dorpsbewoners te zien en te spreken.

Zoals iedereen weet heeft er bij de pastorie naast de groentekraam een boekenkastje gestaan. Het bleek dat er veel belangstelling voor was. Er zijn toch heel wat boeken verkocht en soms werden die boeken weer teruggezet en verschenen er ook “nieuwe” boeken in het kastje. Er is toen nagedacht om hier een vervolg aan te geven als het boekenkastje qua weersomstandigheden weggehaald zou worden. Het idee was om een soort bibliotheekje te maken, voorlopig in ‘t Klokuus, en misschien, als het aanslaat, kan dat later naar de Multifunctioneel Accommodatie verhuizen. En zoals dat vaker gaat komt van het ene idee het andere idee. We hebben ons de vraag gesteld; zouden we het niet kunnen combineren met eenmaal per week een ontmoetingsochtend? En dat gaan we nu proberen gestalte te geven. Vanaf 7 januari staat iedere donderdagmorgen van 9.30 uur tot 12.00 uur de deur van ’t Klokuus open en daar wordt iedereen, die dat leuk vindt, ontvangen met koffie en thee. Er is dan ook gelijk de mogelijkheid om boeken te lenen/kopen. Bezoekers kunnen binnen die tijden in en uit lopen, dus ook als u alleen even een kopje koffie wilt komen drinken of enkel een boek wilt uitzoeken is dat ook goed. Natuurlijk zijn er aan zo’n initiatief kosten verbonden, denk aan huur, aanschaf koffie, thee en dergelijke. Dus willen we voor de koffie en thee één euro vragen. De boeken kunnen voor 0,50 worden geleend en misschien kunnen er ook DVD en CD’s geleend worden.

Contactpersoon: Ria Verstraate Vliedberg 33, telefoon: 0118-551536 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We willen ook mensen uit de omliggende dorpen van harte uitnodigen om ook eens langs te komen.