Maaltijd voorafgaande aan Vesper

Categorie
Commissie kerkelijke activiteiten
Datum
donderdag 7 maart 17:30
Locatie
't Klokuus
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De veertigdagentijd zien we als een tijd van voorbereiding op Pasen. Het feest van de opstanding en nieuw begin. Een groot feest vraagt om een goede voorbereiding. Dit kan op verschillende manieren. We willen dat dit jaar doen door op de donderdagen samen een eenvoudige broodmaaltijd te gebruiken en daarna een vesper te vieren in de Dorpskerk.

Met de maaltijd wordt in deze tijd stil gestaan bij een eenvoudiger manier van leven en onze dagelijkse omgang met soberheid en solidariteit. We beginnen met de maaltijd in ’t Klokuus, deze is rond 18.45 uur afgelopen. Vroeg genoeg om nog naar vergaderingen of andere verplichtingen te gaan.

U kunt ook de vesper bezoeken die zes weken lang, aansluitend aan de maaltijd wordt gevierd in de Dorpskerk. Een eenvoudige liturgie met zang en tekst gericht op bezinning. Het is niet noodzakelijk om mee te eten, als u de vesper wilt bezoeken. De reactie van het afgelopen jaar was dat het goed is om zo toe te leven naar Pasen, zeven weken van bezinning en voorbereiding. Gezellige gesprekken tijdens de maaltijd en als afsluiting een korte viering.

De kosten voor de maaltijd zijn €3,50. U kunt zich aanmelden via de intekenlijsten die voor het begin van de 40-dagentijd in de kerken zullen liggen of via een van de leden van de commissie kerkelijke activiteiten in uw eigen gemeente en natuurlijk het algemene contact voorin dit boekje.

 


Grotere kaart bekijken

 
 

Alle datums

  • Van donderdag 7 maart 17:30 tot donderdag 11 april 17:30
    donderdag

Powered by iCagenda