Nieuws over het diaconaal jaarproject

De diaconale maaltijd op 6 oktober was weer een groot succes. Voor de maaltijd is gekozen voor de Nederlandse pot. Vooraf was de keuze uit tomatensoep of champignonsoep. Als hoofdgerecht kon gekozen worden uit aardappelen met rode kool en hachee of boerenkool stamppot. Bijzonder is dat de meeste gebruikte ingrediënten hier uit de buurt kwamen en ter beschikking werden gesteld door gemeenteleden.

Als toetje waren er heerlijke meringues met een bolletje ijs op een plakje cake. Tot slot was voor iedereen nog koffie of thee. Fijn was dat de voorzitster en de secretaresse van de Voedselbank de tijd hadden genomen om met ons mee te eten. Tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht heeft Emmy de Kraker (voorzitster) een enthousiast verhaal gehouden over de Voedselbank en konden vragen worden gesteld.

Voor het nagerecht werden nog een paar spelletjes bingo gespeeld. De groente- en boekenkast op het Kerkplein in Biggekerke is inmiddels weer in de winteropslag gebracht. Het is nog nooit zo een fantastische opbrengst geweest als dit jaar. Bruto is bijna voor € 1.000 verkocht. Door alle acties staat de thermometer nu al op € 3.000,=. Een resultaat waar we trots op mogen zijn. Maar...........we zijn nog niet aan het einde. Na de diaconale dienst op 14 oktober over de talenten zijn talenten uitgedeeld. Men had de keuze uit € 5,=, € 2,= of € 1,=. Het is de bedoeling om daarmee aan de slag te gaan en te proberen deze bedragen zoveel mogelijk te vermeerderen. Dat kan zijn door bijvoorbeeld een pak appeltaartmix te kopen en de gebakken appeltaart in zijn geheel of in punten te gaan verkopen of kerststukjes maken. Het materiaal koop je van jouw ontvangen talent en de opbrengst van de gemaakte kerststukjes doe je in een potje. Op 15 december (na het inpakken van de kerstattenties) krijgt u de mogelijkheid om dingen te verkopen op een mini-kerstfair. Op werelddiaconaatszondag 3 februari 2019 worden de talenten ingezameld. Wij zijn heel erg benieuwd........