Kerkdienst live meekijken

Voor u als bezoeker van de kerkdienst is het belangrijk te weten dat u in beeld kunt komen. Weliswaar niet close-up maar in een overzichtsbeeld niet uit te sluiten. Opnames van de diensten zijn ook nog geruime tijd terug te kijken.

Gebruiksplan Odulphuskerk

Om opnieuw het houden van kerkdiensten mogelijk te maken moet een gebruiksplan worden opgesteld. Dit is gedaan voor de Odulphuskerk, gebruik van de Dorpskerk is nu nog niet mogelijk.

Het gebruiksplan bestaan uit 4 documenten. U vindt ze hieronder. Alle links openen in een nieuw venster/tabblad.

Het gebruiksplan

De plattegrond van de kerk

De risicotaxatie

Uitleg over beurtzang

 

Maatregelen naar aanleiding van het coronavirus

Aan de gemeenteleden van de Protestantse gemeente Biggekerke/Meliskerke. Gezien de maatregelen vanuit de overheid volgen wij de raad op die wij ontvingen vanuit de landelijke kerk om alle bijeenkomsten met meer dan 100 mensen af te gelasten.

Dit betekent dat er voorlopig geen kerkdiensten gehouden zullen worden. Ook alle andere bijeenkomsten gaan niet door.

Namens het moderamen van de kerkenraad, Adri Davidse - voorzitter

 

21-3-2020 Brieven aan gemeenteleden en inwoners van Biggekerke en Meliskerke

In Biggekerke en Meliskerke zijn in de afgelopen week brieven bezorgd voor alle inwoners en ook nog afzonderlijk voor leden van de protestantse gemeente Biggekerke/Meliskerke. Dit uiteraard i.v.m. de huidige situatie rondom het Coronavirus. Deze brieven kunt u ook hier lezen.

Ze zijn in te zien via onderstaande links.

Pastorale brief

Brief inwoners Biggekerke

Brief inwoners Meliskerke

 

21-3-2020 Wat praktische zaken:

Pastoraat

De predikant en ook de ouderlingen zullen niet of in uiterste noodzaak op huisbezoek gaan. U kunt ze wel altijd bellen, ook voor een pastoraal gesprek. De hele dag kunt u telefonisch terecht bij de predikant tel. 06-14454766 of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Hier zult u zelf actie voor moeten ondernemen of door een bekende laten doen. Wij kunnen niet weten wie er zorg en aandacht nodig hebben. En natuurlijk kunt u ook zelf eens iemand opbellen of een kaartje sturen om met elkaar mee te leven en betrokken te blijven.

De bloemengroet en de kaarten:

We zijn zo gewend dat iedere zondag een bloemengroet wordt weggebracht. Dit blijven we nog steeds doen. Zo ook de ingekleurde kaarten die naar mensen in de dorpen gaan die om wat voor reden een groet kunnen gebruiken. U kunt hiervoor nog steeds namen doorgeven via één van de diakenen of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan zal een kaart langs gebracht worden, weliswaar zonder al die namen, maar als een warme groet vanuit onze gemeente.

Boeken:

Omdat bibliotheken gesloten zijn en de bibliobus ook niet langs komt kunt u een boek komen lenen in 't Klokuus. Er zijn boeken voor volwassenen en kinderen. Neem even telefonisch contact op met Alma Corbijn, tel. 06-13102555, zij heeft de sleutel en kan je binnen laten.

Iedere week zullen wij u op de hoogte blijven houden door middel van een weekbrief. Zo proberen we op diverse manieren het omzien naar elkaar in te vullen. Als u nog ideeën of aanvullingen heeft, neem gerust contact op met een van de kerkenraadsleden.

De kerkenraad