Eenvoudige maaltijden voorafgaand aan Vespers

Categorie
Commissie kerkelijke activiteiten
Datum
donderdag 15 februari 17:45
Locatie
Klokuus

De veertigdagentijd zien we als een tijd van voorbereiding op Pasen. Het feest van de opstanding, en nieuw begin. Een groot feest vraagt om een goede voorbereiding. Dit kan op verschillende manieren. We willen dat dit jaar doen door op de donderdagen samen een eenvoudige broodmaaltijd te gebruiken. Met de maaltijd wordt in deze tijd stil gestaan bij een eenvoudiger manier van leven en onze dagelijkse omgang met soberheid en solidariteit.

De maaltijd bestaat uit: brood, kaas en (zelfgemaakte) jam,

(karne) melk, koffie, thee en tot slot wat fruit. U hoeft zich niet verplicht te voelen om aan alle maaltijden deel te nemen.

Vanaf 17.30 uur bent u welkom in het Klokuus en om 17.45 uur beginnen we met de maaltijd. Deze is rond 18.45 uur afgelopen. Vroeg genoeg om nog naar vergaderingen of andere verplichtingen te gaan. Aansluitend aan de maaltijd kunt u de vesper bezoeken in de Dorpskerk. Een eenvoudige liturgie met zang en tekst gericht op bezinning. Kosten voor de maaltijd zijn € 3,50. Wat er overblijft na aftrek van de kosten gaat naar een gezamenlijk te bepalen goed doel.

Als u aan de maaltijd wil deelnemen, meld dit dan uiterlijk 1 dag van tevoren.

 
 

Alle datums

  • Van donderdag 15 februari 17:45 tot donderdag 22 maart 17:45
    donderdag

Powered by iCagenda